инвестиция в имот на морето

Инвестиция в имот на морето

Инвестицията в имот продължава да бъде надежден начин за запазване на личния финансов капитал от инфлацията, но и добра възможност с перспектива за финансов ръст. Тенденцията в инвестиране на недвижимо имущество през последните 5 години осезаемо се измести към един по-различен сегмент – от градските жилища към апартаменти на морето. Такъв тип имот предоставя редица възможности, чрез които ще увеличите финансите си.

5 причини да закупите ваканционен имот на морето
+
5 фактора, които да следвате при избор на имот

= успешна инвестиция в 10-ката 

5 причини да инвестирате в апартамент на морето

 1. Морето ще е винаги търсена дестинация. Туристическият потенциал на морските курорти няма да спира да се разгръща и развива. Морският туризъм в България е сред най-популярните и привлича почиващи от страната и от цял свят, а животът, с гледка към морето, е мечта за почти всеки човек.

 2. Имотът на морето има предимството да се ползва комбинирано както от своя притежател, така и да се отдава под наем краткосрочно на хотелски принцип или дългосрочно за живеене. Възможността да бъде отдаван под наем, когато не се посещава от своя собственик, оптимизира разходи и носи приходи.

 3. Апартаментите на морето поддържат по-стабилни позиции от градските жилища. Прогресиращата инфлация, увеличението на средната работна заплата и добрите условия по кредите към момента предоставят отлична възможност за инвестиция. Инвестицията в имот на морето остава един от най-сигурните и с минимален риск вложения на собствените финанси.

 4. Хората, които предпочитат почивката на море ще имат своето място винаги. Няма да се налага да търсят хотели и апартаменти на морето, много преди датата на пътуването си, както и да заплащат капаро, което при отказ от резервация има риск да се изгуби частично или дори цялостно.

 5. Животът близо до морето носи ползи за здравето. Морската вода притежава терапевтични свойства.

   

5 фактора за надеждна инвестиция в имот на морето

 1. Добрата локация на имота и самият курорт са двата ключа към туристическия интерес, а това означава високо търсене на апартаменти на морето за наемане. Уверете се, че курортът е предпочитано място за почивка и привлича туристи, че има местности за посещение и разходка в района, че притежава достъпни плажове и удобства.

 2. Инфраструктура на сградата и такса поддръжка на имота. Убедете се, че обектът предоставя допълнителни удобства, разполага с места за отдих и за игра на децата, притежава зелени площи и цялостна добре устроена инфраструктура. Проучете дали ще плащате такса поддръжка и какви ще са разходите за поддръжка на сградата.

 3. Проучете плановете за развитие на района, който сте избрали, повишава ли се туристическият интерес? Туристическите атракциони, добрата градска инфраструктура и опазването на природните дадености на района, ще повлияят на стойността на имота Ви в бъдеще.

 4. Пазарен анализ и пасивен доход. Проверете цените на апартаментите под наем през летния сезон и дали имат достатъчна заетост. На тази база оценете потенциала на Вашия апартамент за наемане през туристическия сезон. Прогнозирайте стойността на имота си в бъдеще.

 5. Проверете инвеститора, с когото ще направите сделка. Проучете фирмата, от която ще купите имота – от колко време е на пазара, какъв е предметът на нейната дейност, разгледайте портфолиото й. Изисквайте предложения и варианти за финансиране на покупката, ако не разполагате с достатъчно налични средства.


  📍Инвестиция в апартаменти на морето? Кога? Възможно най-скоро. Къде? Там, където парите Ви ще работят за Вас дългосрочно.


„Цената е това, което плащаме, а стойността, е това, което получаваме.“, Уорън Бъфет.

Направете запитване